Produkter

Varukorg

Kontakt

JemtSnus Tobacco
Kornåkersvägen 17
836 31 Lit
E-post:
Webb: www.snuspack.se
Telefon: 0732-30 32 00

Nyhetsbrev

Anvisningar

Beredning för att tillverka snus av 1 kg råtobaks spill


Du behöver:



  • 1 degbunke/hink

  • 1 ugnstermometer

  • 1 ugn

  • 2 påsar natriumklorid

  • 2 påsar natriumcarbonat

  • 2 påsar propylenglycol/ glycerol

  • vatten


  1. Lös upp påsarna (2 st.) med Natriumklorid (salt) i 1 L varmt vatten. Häll över tobaksmjölet i hinken och blanda i lösningen med en elvisp eller liknande.

  2. Häll tillbaka och fördela snusmassan i medföljande plastburkar, jämna till och pressa ihop hårt med en stekspade eller liknande.

  3. Sätt in burkarna (med tättslutande lock) i ugnen 90 grader (min. 85 grader till max 100 grader) i 24 timmar, kontrollera värmen i ugnen med en termometer.

  4. Efter 24 timmar, ta ut burkarna från ugnen och satt den på svalning ca 15 min.

  5. Lös upp påsarna (2 st.) med natriumkarbonat i 4 dl varmt vatten. Häll över tobaken i hinken och blanda i lösningen.

  6. Häll tillbaka och fördela snusmassan i plastburkarna, jämna till och pressa ihop blandningen hårt med en matsked eller liknande.

  7. Sätt tillbaka burken i ugnen och kontrollera värmen. Efter ytterligare 12 timmar (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset fermenterat och burken tas ur ugnen för att svalna.

  8. Snuset är nu klart, häll över den sista påsarna (2 st) med propylenglycol/ glycerol, vispa väl.

  9. Ev. krydda slås i samtidigt, 15 ml till 1 kg-sats.

  10. Färdigt snus hälls tillbaks på burkarna och pressas ihop hårt. Låt snuset eftermogna i kylen 4-6 dagar.

Snuset smakar utmärkt naturellt men kan med fördel kryddas med någon, eller en kombination av snuskryddor. Finns i sex olika kryddor a 15 ml anpassade till 2,5 kg färdigt snus. Rökarom, Bergamotte, Enbär, Anis, Eukalyptus, Tobaksarom.



Beredning för att tillverka snus av 0.5 kg råtobaks spill

Du behöver:

  • 1 degbunke/hink

  • 1 ugnstermometer

  • 1 ugn

  • 1 påse natriumklorid

  • 1 påse natriumcarbonat

  • 1 påse propylenglycol/ glycerol

  • vatten


  1. Lös upp påsen med Natriumklorid (salt) i 0,5 L varmt vatten. Häll över tobaksmjölet i hinken och blanda i lösningen med en elvisp eller liknande.

  2. Häll tillbaka och fördela snusmassan i medföljande plastburk, jämna till och pressa ihop hårt med en stekspade eller liknande.

  3. Sätt in burken (med tättslutande lock) i ugnen 90 grader (min. 85 grader till max 100 grader) i 24 timmar, kontrollera värmen i ugnen med en termometer.

  4. Efter 24 timmar, ta ut burken från ugnen och satt den på svalning ca 15 min.

  5. Lös upp påsen med natriumkarbonat i 2 dl varmt vatten. Häll över tobaken i hinken och blanda i lösningen.

  6. Häll tillbaka och fördela snusmassan i plastburken, jämna till och pressa ihop blandningen hårt med en matsked eller liknande.

  7. Sätt tillbaka burken i ugnen och kontrollera värmen. Efter ytterligare 12 timmar (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset fermenterat och burken tas ur ugnen för att svalna.

  8. Snuset är nu klart, häll över den sista påsen med propylenglycol/ glycerol, vispa väl. Ev. krydda slås i samtidigt.

  9. Färdigt snus hälls tillbaks på burk och pressas ihop hårt. Låt snuset eftermogna i kylen 4-6 dagar.


    • Snuset smakar utmärkt naturellt men kan med fördel kryddas med någon, eller en kombination av snuskryddor. Finns i sex olika kryddor a 15 ml anpassade till 2,5 kg färdigt snus; Halva flaskan till ½ kg satser. Rökarom, Bergamotte, Enbär, Anis, Eukalyptus, Tobaksarom.


      Lycka till !

    Aktuellt

    Vi har 18-års gräns på våra tobaksprodukter. Rökning skadar allvarligt dig själv och personer i din omgivning.